May 04, 2014

J'adore Paris

Moikka. Eilen kotiuduin lyhyehköltä Pariisin visiitiltäni. Ihana loma! Tuntui siltä kuin olisin ollut siellä ainakin viikon, niin paljon asioita ehdimme neljässä päivässä kokea. Muistelen haikeasti sitä että eilen vielä lampsin pitkin Avenue Montaignen katua Chanelin, Diorin, Givenchyn ja Guccin liikkeiden ympäröimänä. Tuli ikävä jo nyt.

Kuvia lomalta sain jonkin verran räpsittyä ja tässä nyt sitten niitä :)
13918234018_f1abfbf633_b

14081731416_8c763c9f01_b
IMG_2805
Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat hotellimme parvekkeelta otettuja. Aika kiva näkymä sanoisin. Parvekkeelta näki Eiffelin tornin, obeliskin ja ihanan Madeleinen kirkon. Alue jossa hotellimme sijaitsi, Madeleine, on täydellinen sijainniltaan. Metroyhteys hotellilta on minuutin kävelymatkan päässä. Hotellilta pääsee myös ihan jalkaisin esimerkiksi Champs Élysées kadulle, museo Louvreen, Avenue Montaignelle ja Galeries Lafayette sekä Printemps ostoskeskuksiin. Muutenkin suosin Pariisissa kävelyä metron sijaan, sillä kävelemällä voi löytää läheisiltä kadunkulmilta mitä ihanimpia kahviloita ja putiikkeja. Kävellessä saa myös nauttia Pariisin kauneudesta ja vastapainoksi kaikelle croissanttien ja marmeladien syömiselle tekee ihan hyvää liikkua haha.   14101658731_8a40605c5a_b
IMG_2566
14105325304_2dd29736d7_b
13918319940_722003e769_b

14081822256_4df039fb34_b
Tokana päivänä kävimme Louvren museossa, tai no, yritimme käydä. Kauppojen lisäksi myös museot olivat kiinni vappuna. Vaikka olen Louvressa jo useamman kerran käynyt, sieltä löytyy aina jotain uutta ihailtavaa ja sen koko sekä puisto jaksavat aina säväyttää. Niin vähän kyllä harmitti kun ei sinne päästy.

Onneksi Cafe Marly Louvressa oli kuitenkin auki ja sadetta turvaan menimme sinne syömään lounasta. Ruoka oli suussasulavaa ja puitteet syömiselle mitä mahtavimmat. Nuoret komeat tarjoilijat tummansinisissä puvuissaan rustetit kaulassa ja vanhan Louvren upeat puitteet, siellä kauneutta arvostavan sielu lepää.
IMG_2745
Avenue Montaignelta en muita kuvia ottanutkaan kun tästä kyltistä, hups. Tältä kyseiseltä kadulta löytyvät kaikki huippumerkit Diorista Pradaan. Liikkeet itsessään ovat jo niin upeita että siellä kannattaa käydä vaikka ei mitään ostaisikaan. Kadulla sijaitsee myös L'Avenue kahvila missä ehdimme hetken aikaa istumaankin. Sieltä kannatta yrittää ottaa ulkoa pöytä, sillä ohi kävelee jatkuvasti tyylikkäitä ihmisiä kenen päältä voi bongata viimeisimmät trendit. Inspiraatio pääsi kyllä huippuunsa sen aikana kun siinä istuttiin.
14104823525_4b3d821cfe_b
Tässä yksi harvoista asukuvista mitä matkalla otin. Kun lähden matkalle pyrin aina ottamaan aika perusjuttuja mukaan. Valkoisia kauluspaitoja, harmaita neuleita, farkkuja yms. Ei mitään turhan vaikeaa niin niitä on sitten helppo yhdistellä kaiken kanssa. Kuvassa näkyvät uudet hopeiset farkkuni Cubukselta ja paljettijakkuni Andiatalta. Paljettijakkua on kiva käyttää myös arkena kun asu on muuten tarpeeksi rento. Tässä minulla oli svetari alla ja jalassa tennarikorkkarit enkä näyttänyt yhtään liian juhlalliselta!
IMG_2431
Tämä kuva on viimeiseltä illalta ennen syömään lähtöä. Kävimme syömässä Buddha Bar nimisessä ravintola/baarissa. Suosittelen. Kiva tunnelma, Dj soittaa Buddha Barin omaa musiikkia joka voimistuu jatkuvasti illan mittaan ja tunnelma muuttuu yhä hämyisämmäksi. Suuri Buddha keskellä huonetta, runsaasti kynttilöitä ja aasialais tyylistä ruokaa. Ihan oman tyylisensä ravintola. Itse Madonnakin on viettänyt siellä iltaa joskus, niin ihan huono paikka ei voi olla!

Eilen kävimme vielä viimeisetkin kaupat läpi ja sitten olikin jo lähtö lentokentälle. Pariisissa riittää aina jotain nähtävää ja tuntuu aina yhtä ihanalta mennä sinne. J'adore Paris, onneksi on enään 4 kk siihen että pääsen uudestaan lempikaupunkiini.

No comments :

Post a Comment


Powered by Blogger